albapan írta: ↑2023.06.02. 19:41
Üdv!
Nem kell merevítő. A két széle felfekszik a kereten 60cm fesztávon elbírja a tepsiket még kis malaccal megterhelve is, Amilyen edény befér, azt nem tudod annyira megterhelni. hogy ne bírja el a samott.Egyébként természetesen sütünk rajta, bár én sohasem közvetlenül a samottra teszem az edényeket, hanem van egy kb 2 cm magasságú rácsom, hogy ne égjen le a tepsiben levő kaja alja, és elosztja a terhelést is.
Köszi, akkor nem teszek merevítőt.
Még két kérdésem lenne.
Kb 10-10cm rés elég lent hátul és elöl fent a samottlapok és a fal között?
A kéményben a pillangószelep saját gyártmány és elég passzos, nem olyan mint a gyáriak, nincs szinte semmi rés, ha zárva van. Ez így jó?
Egyik kollégám leoltott, hogy nem véletlen van gyárilag rés ezekben. De talán itt olvastam, hogy pont azért nem jó ide a gyári pillangószelep.