Mobil kemence építése.
Moderátor: tinker
-
- kemencefűtő-segéd
- Adott köszönetek: 2x
- Kapott köszönetek: 9x
Re: Mobil kemence építése.
Szia Jeniba!
Nagyon precízen van kivágva a vas helye, a hegesztés is profi. Biztos rendben lesz minden. (Bár közben állítólag mindenkinek van egy-egy elkedvetlenedése, amikor azt hiszi, hogy sosem lesz készen de azon túllendülve egyszer csak azon kapja magát, hogy elfogyott a feladat és be lehet gyújtani.)
A ragasztáson kívül én ún. kályhás kapcsokhoz hasonlót készítettem keménydrótból az ytong illesztésekhez, de nem szükséges. Azzal együtt és a nélkül is hajszál repedések vannak az ytong illesztéseknél főleg.
Nagyon precízen van kivágva a vas helye, a hegesztés is profi. Biztos rendben lesz minden. (Bár közben állítólag mindenkinek van egy-egy elkedvetlenedése, amikor azt hiszi, hogy sosem lesz készen de azon túllendülve egyszer csak azon kapja magát, hogy elfogyott a feladat és be lehet gyújtani.)
A ragasztáson kívül én ún. kályhás kapcsokhoz hasonlót készítettem keménydrótból az ytong illesztésekhez, de nem szükséges. Azzal együtt és a nélkül is hajszál repedések vannak az ytong illesztéseknél főleg.
Köszönöm szépen Nagykemi
Végül nem raktam semmi kapcsot, elkezdtem ragasztani az oldalakat.
Aprádonként, ahogy az időm engedi.
Végül nem raktam semmi kapcsot, elkezdtem ragasztani az oldalakat.
Aprádonként, ahogy az időm engedi.
-
- kemencefűtő-segéd
- Kapott köszönetek: 9x
Gyakran ránéztem én is az utóbbi időben még, de semmi aktivitás. Te megtettél, amit tudtál.
Ennek annyi. Valóban kár érte.
(Nem tudom, hová tűntek a "nagy nevek", akik korábban gyakran megosztottak ezt-azt. Ennek úgy kellett volna pörögnie, mint a régi fórumnak.)
Sziasztok!
A kemencémet megépítettem a tagok segítsegével lassan 2 éve. A füstcsőnel lehet nagy hézagot hagytam a csőnek, mert a cső mellett van egy pár mm hézag mozgatni tudom. Va mellette kályhás zsinór. Ti a füstcsövet hogyan oldottátok meg?
A kemencémet megépítettem a tagok segítsegével lassan 2 éve. A füstcsőnel lehet nagy hézagot hagytam a csőnek, mert a cső mellett van egy pár mm hézag mozgatni tudom. Va mellette kályhás zsinór. Ti a füstcsövet hogyan oldottátok meg?
Szia Tomika88!
Falhüvelyt szoktam beépíteni, amit jó szorosan körbecsavarok Calsitra paplannal. Jobb kályhásboltokban levágnak annyit amennyit kérsz, nem kell egy egész tekercset megvenni.
Ha akkora a lyuk, hogy beleesne a falhüvely, akkor a hengerpaláston fúrok 3 db 4-es lyukat és belülről teszek bele csavart, kívülről pedig hajtok rá anyát. (Lásd a Móricka-rajzot)
Ezen a három csavaron stabilan fel tud támaszkodni az ytongra.
A Calsitrás falhüvelyt aztán csemperagasztóval a helyére ragasztom.
A paplan enged annyi mozgást amennyi a hőtágulás miatt kell.
Én így szoktam csinálni.
KBÜ: Sura
Falhüvelyt szoktam beépíteni, amit jó szorosan körbecsavarok Calsitra paplannal. Jobb kályhásboltokban levágnak annyit amennyit kérsz, nem kell egy egész tekercset megvenni.
Ha akkora a lyuk, hogy beleesne a falhüvely, akkor a hengerpaláston fúrok 3 db 4-es lyukat és belülről teszek bele csavart, kívülről pedig hajtok rá anyát. (Lásd a Móricka-rajzot)
Ezen a három csavaron stabilan fel tud támaszkodni az ytongra.
A Calsitrás falhüvelyt aztán csemperagasztóval a helyére ragasztom.
A paplan enged annyi mozgást amennyi a hőtágulás miatt kell.
Én így szoktam csinálni.
KBÜ: Sura
A kemence aljába megéri rakni samott lapoka? Javít a hőtartáson? Azért kérdezem, mert nekem nincsenek ott samott lapok.
-
- adminisztrátor
- Kapott köszönetek: 1x
Sziasztok!
Szeretnék a mobilkemencére egy kis tetőt csinálni. Nincs sok tapasztalatom az ács munkában. Tudna valaki egy rajzot, skiccet adni,hogy tudnám ezt megcsinálni?
Köszönöm.
Szeretnék a mobilkemencére egy kis tetőt csinálni. Nincs sok tapasztalatom az ács munkában. Tudna valaki egy rajzot, skiccet adni,hogy tudnám ezt megcsinálni?
Köszönöm.