Mobil kemence építése.
Moderátor: tinker
Re: Mobil kemence építése.
Még egy olyan gyors kérdésem lenne hogy ha a zartszelvenyt beragasztom és lehalozom vakolom meg tudom majd fordítani a az egészet?Mert ha jól láttam a zartszelvenyes fele van alul.Vagy rosszul láttam?
Üdv!
1Jó az a ragasztó. Nincs különösen magasra téve a léc, lényeg, hogy flexi ragasztó legyen,
2 Jól láttad alulra kerül a zárt szelvény hiszen mivel mobil kemence, ha többször mozgatni akarja valaki pl vásárokba stb akkor szükséges. Ha fix helyre építed és nem mozgatod akkor nem szükséges a zártszelvény keret.
1Jó az a ragasztó. Nincs különösen magasra téve a léc, lényeg, hogy flexi ragasztó legyen,
2 Jól láttad alulra kerül a zárt szelvény hiszen mivel mobil kemence, ha többször mozgatni akarja valaki pl vásárokba stb akkor szükséges. Ha fix helyre építed és nem mozgatod akkor nem szükséges a zártszelvény keret.
Sziasztok.Kemence fala kész.A tetején lévő ytongokat milyen sablon alapján vagtatok ki?
Szia!
Sacc/kb. Én egy nagy virágtartó dézsa aljával rajzoltam meg, Lehet nagy lavór esetleg fedő stb, Nem olyan nagyon lényeges a méret csak jól nézzen ki
A Rath c25 vagy 30 helyett jó lehet a Sacret STM samotthabarcs a belső kikenésre?
Kb.mennyit "eszik meg" a kemence a kikenésnel?Elég az 5kgos zsák vagy kell a 20kg?
- tinker
- Tiszteletbeli KemenceBarát
- Adott köszönetek: 1x
- Kapott köszönetek: 38x
Nincs rá tapasztalat. C30 c25 biztos jó mással nem kísérleteztem, mert szeretek biztosra menni és a bevált anyagot nem szabad lecserélni, mert két élű fegyver lehet és visszájára is elsülhet, akkor sok munka és sok pénz kijavítani.
C25-öst vettem.Az eladó elmondása szerint 30%ban bekeveresnel vizuveget kell adni hozzá.Ti is így kevertetek be?
Nem!! Ne tegyél hozzá vízüveget csak vizet. Amikor felkented és jól kiszáradt (ebben a melegben 1 nap tutira elég) utána kétszer lekened vizüveggel és kész.
Atolvastam újra a fórumot. A tűztér alja a tuzallohabarccsal és vizuveggel lekent ytong vagy kerül oda is samott?
- tinker
- Tiszteletbeli KemenceBarát
- Adott köszönetek: 1x
- Kapott köszönetek: 38x
Ma kikentem a kemencet tűzálló habarccsal.Ha rendben megszarad megegyszer ki kell kennem vagy innen már jöhet a vizuveg és elég az egy réteg tűzálló habarcs?
Abban az esetben ha pár helyen repedezett lett akkor azt a részt le kell kaparni éj újra atkenni?Korábban láttam hogy vkinek már kirepedezett száradás után a tűzálló habarcs.Remelem nem kell az egészet újra lecsiszolni.
Nálam tüzálló habarccsal kikent vízüveges ytongra tettem békebeli cserepet, Ez még bírja a hőterhelést, nem ügy mint a mai cserepek.Simán ki lehet kotorni a hamut és nem is töredezik szét.
Nem kell az egészet lecsiszolni, javítsd ki a repedésnél és kész. Kis mértékben úgy is meg fog repedezni, de ha stabil és nem hullik le akkor nem probléma. Nem árt ha az első habarcsozás után kicsit át dörzsölöd nagyon finoman hogy a laza szemcsék hulljanak ki ( akár egy kesztűüvel is elég nem kell hozzá csiszoplópapír.)és még egyszer habarcsozod és utána kétszer vizüvegezed.
Sokat segítettél köszi
Amúgy csak néhány helyen kellett javítani.Igazabol ha jól értem a tűzálló habarcs lényege hogy ne forrosodjanak át az ytong falak?

Közel voltam hogy feladott te ahogy korábban is írták pár sör kell az alapanyagok mellé