Mobil kemence építése.
Moderátor: tinker
Re: Mobil kemence építése.
Nálunk Székesfehérváron volt egy tüzeléstechnikai áruház,én ott vettem anno, de a napokban jártam arra és már átalakították valami tüzép féleség lett belőle.
Szevasztok elkészült a mobil kemencém ma ki próbáltam,szerettem volna pár képet megosztani veletek ,azonban ezt többszöri próbálkozás után sem sikerült,állandóan hiba túl nagy a fláj mérete,üzenetet kapom.Úgy hogy fel idegesítettem rajta magam,megnyugtatás képen úgy,döntöttem mégsem küldök.De ezúton is szeretnénk elnézést kérni ezért az apróságért,és megköszönni mindnyájatok segítségét,kik előre mozdították a projektemet,mégegyszer köszönet.
-
- kemencefűtő-segéd
- Adott köszönetek: 2x
- Kapott köszönetek: 9x
Szia!
Szerintem mindenkit érdekelne, és akkor tudnánk konkrétan gratulálni is.
Van egy leírás itt a fórumon az átméretezésről:
https://kemencebaratok.eu/viewtopic.php?f=43&t=27
-
- kemencefűtő-segéd
- Adott köszönetek: 2x
- Kapott köszönetek: 9x
Gratulálok! Szuper lett.
Az ajtó díszítése is egyedi.
Használjátok egészséggel.
Az ajtó díszítése is egyedi.
Használjátok egészséggel.
Nagyon őrűlünk, a kis mobil kemencének igyekszünk kihasználni,nagyon szépen köszönöm a jó kívánságotokat,valamint a segítökészségeteket ,sok jótanács nélkül nem, jöhetett volna létre -e kis tünemény,mégegyszer nagyon hálás vagyok érte,köszönöm.
Heló!
Mobil kemencén gondolkodom ...
Főként pizza sütés lenne a cél, esetleg kenyér, kisebb tepsi férjen bele.
Két variáció tetszett meg: félbevágott öntött vas kád - gyapottal burkolva, habarcsozva stb... ez elég egyszerűnek tűnik, a kémény meg az eleje lehet problémás. Csinált már valaki ilyet?
Második: youtubon látható fél-gumilabda sablon, rajta tűzálló habarcs, gyapot köpeny.
Ehhez lehetne duzzasztott perlites betont használni... Erről mi a véleményetek?
De tetszik még az ytong is, jól lehet formázni...
Mobil kemencén gondolkodom ...
Főként pizza sütés lenne a cél, esetleg kenyér, kisebb tepsi férjen bele.
Két variáció tetszett meg: félbevágott öntött vas kád - gyapottal burkolva, habarcsozva stb... ez elég egyszerűnek tűnik, a kémény meg az eleje lehet problémás. Csinált már valaki ilyet?
Második: youtubon látható fél-gumilabda sablon, rajta tűzálló habarcs, gyapot köpeny.
Ehhez lehetne duzzasztott perlites betont használni... Erről mi a véleményetek?
De tetszik még az ytong is, jól lehet formázni...
Az egri strandon egy kerekes kiskocsira feltett kívülről fehér színű, viszonylag vékony falú kemencében sütötték a pizzát... kb 3-4 perc alatt.
3-4 pizza fért bele, a végében tüzeltek, elöl volt rajta kémény. De az egész inkább volt egy vége felé laposodó henger, mint félgömb.
Az adta az ihletet, csak akkor nem kérdeztem ki őket...
3-4 pizza fért bele, a végében tüzeltek, elöl volt rajta kémény. De az egész inkább volt egy vége felé laposodó henger, mint félgömb.
Az adta az ihletet, csak akkor nem kérdeztem ki őket...
Üdv!
A félbevágott vaskádat felejtsd el, ha nem akarsz szemetet enni. A zománcozott öntvénykádat általában sarok köszörűvel elvágják. Ahol a zománc megsérül a kemence felfűtésekor és lehülésekor keletkező hőingáskor mikronnyi darabok tömkelege pattog le a zománcból. Ez ugyan szemmel nem látszik, de akkor is ott van. az ilyenben sült pizza feltéte lehet: Szalonna, kolbász. kecsap és zománc Jó étvágyat annak aki ilyen pizzát szeretne.
Maradj a jól bevált, és ezen a fórumon minden irányból körbejárt ytongnál. Még senki nem írta, hogy megbánta volna amiért ytongból épített kemencét.
A félbevágott vaskádat felejtsd el, ha nem akarsz szemetet enni. A zománcozott öntvénykádat általában sarok köszörűvel elvágják. Ahol a zománc megsérül a kemence felfűtésekor és lehülésekor keletkező hőingáskor mikronnyi darabok tömkelege pattog le a zománcból. Ez ugyan szemmel nem látszik, de akkor is ott van. az ilyenben sült pizza feltéte lehet: Szalonna, kolbász. kecsap és zománc Jó étvágyat annak aki ilyen pizzát szeretne.
Maradj a jól bevált, és ezen a fórumon minden irányból körbejárt ytongnál. Még senki nem írta, hogy megbánta volna amiért ytongból épített kemencét.
Sziasztok. Egy gyors kérdés.Nagyon jól szuperal a segitsegetekkel épített kemencém.
A kérdésem az lenne ha a felette lévő pergolara szeretnék trapezlemezt tenni a kemény köré mit lenne érdemes tenni hogy a hő miatt ne legyen probléma a lemezzel és az alatta lévő deszkazassal?Koszi
A kérdésem az lenne ha a felette lévő pergolara szeretnék trapezlemezt tenni a kemény köré mit lenne érdemes tenni hogy a hő miatt ne legyen probléma a lemezzel és az alatta lévő deszkazassal?Koszi
Üdv!Zlelkes83 írta: ↑2022.08.25. 18:52Sziasztok. Egy gyors kérdés.Nagyon jól szuperal a segitsegetekkel épített kemencém.
Nálam a pergola teteje alul 19mm vastag lambéria felette zsindely alátét és legfelül a zsindely (bitumenes) Kivágtam a kémény átmérőnél 6cm -rel nagyobb lyukat utána tűzálló paplannal kitömtem a rést a lambéria és a kémény között, majd felülről zsindelyragasztóval "cucnit" tettem a kémény és tető találkozásáhozhogy ne jusson be felülről a csapadék. A cucni és a kémény között kályhás zsinórral tökéletesen kitömtem. Évek óta jól szuperál, még csak nem is langyosodik felfűtéskor a lambéria. Itt a link a tűzálló paplanhoz. https://www.kalyhasbolt.hu/BIO-keramia- ... gItkPD_BwE
Üdv Mindenkinek,
Neki álltam egy kerti sütő készítésének. Kemencének nem nevezném (igazából nem is tudom mi lesz ez ) de lenne pár kérdésem a dologgal kapcsolatban.
Az alap egy kidobott ipari melegen tartó sütő 400 x 600 x 350 sütő tér mérettel. 1mm-es rozsdamentes lemez az egész, falában 40mm kerámia paplan szigeteléssel. Ez alá csináltam meg a tűzteret. A kettő között (a tűztér 4mm-es lemez teteje és a sütőtér alsó lemeze) 6cm samott lesz. A kérdés igazából az lenne, hogy a belső samottozást hogyan alakítsam ki, hogy elfogadható hatásfokkal üzemeljen a cucc (tudom, ez sosem lesz igazi mobil kemence, de alapvetően nem is ez a cél)
Csatoltam 2 eléggé amatőr rajzot a samott elhelyezési opdciókról. Melyik lenne a működő képesebb elrendezés?
Illetve pár kép a jelenlegi állapotról is, hogy halad a dolog.
Neki álltam egy kerti sütő készítésének. Kemencének nem nevezném (igazából nem is tudom mi lesz ez ) de lenne pár kérdésem a dologgal kapcsolatban.
Az alap egy kidobott ipari melegen tartó sütő 400 x 600 x 350 sütő tér mérettel. 1mm-es rozsdamentes lemez az egész, falában 40mm kerámia paplan szigeteléssel. Ez alá csináltam meg a tűzteret. A kettő között (a tűztér 4mm-es lemez teteje és a sütőtér alsó lemeze) 6cm samott lesz. A kérdés igazából az lenne, hogy a belső samottozást hogyan alakítsam ki, hogy elfogadható hatásfokkal üzemeljen a cucc (tudom, ez sosem lesz igazi mobil kemence, de alapvetően nem is ez a cél)
Csatoltam 2 eléggé amatőr rajzot a samott elhelyezési opdciókról. Melyik lenne a működő képesebb elrendezés?
Illetve pár kép a jelenlegi állapotról is, hogy halad a dolog.