Én is megnyitom a kedvenc témámat...
Várom mindenki csatlakozását, kérdéseit...

Moderátor: tinker
Gabibátyám !DacaGabi írta: ↑2018.09.05. 08:26Zoli bátyám, a IV. generációsban az "egybe öntött vastagított samott terelőlapok" alatt 500x375x40mm lapokat értesz?
Laikusként gondolom csak, hogy a Mulipor méretéből adódó megnövekedett belső tér miatti hőkapacitás növelése végett vastagítottad meg a terelőlapokat....![]()
Az ajtószigetelőt borító lemez nem vezeti kifelé a hőt az ajtóra? Lézeressel nem mértél még rá működés közben?![]()
En is ilyen szigetelt ajtoval keszitettem a kemencemet. Nekem nagyon bevalt.tinker írta: ↑2018.09.05. 10:31Gabibátyám !DacaGabi írta: ↑2018.09.05. 08:26Zoli bátyám, a IV. generációsban az "egybe öntött vastagított samott terelőlapok" alatt 500x375x40mm lapokat értesz?
Laikusként gondolom csak, hogy a Mulipor méretéből adódó megnövekedett belső tér miatti hőkapacitás növelése végett vastagítottad meg a terelőlapokat....![]()
Az ajtószigetelőt borító lemez nem vezeti kifelé a hőt az ajtóra? Lézeressel nem mértél még rá működés közben?![]()
A lapok 550x380x40 es méretűek... egy kályhás barátom készítteti szlovákiában, de az általad említett is megfelelhet. Nem multiporból van az említett kemence, ha nem ytong... 7,5 centi ytongra van téve 2 cm kalciumszilikát szigetelés. és úgy dryvitolva.. At ajtóban 3 cm résben van a collos kerámiaszálas paplan, ugy, hogy a külső lemeznél még van 0.5 cm légrés.. a sütőtér ajtó kézzel fogható (kicsit süt, 45-48fok
) akkor is ha belül 300 fok van... A legelső kemencékhez képest már közel 50 perccel hosszabb az egy egységnyi fára jutó sütési idő... és főleg egyenletesebb a hőfok az eleje és a hátulja között...
A most készülő V. generációs sem lesz jobb hatásfokú (lassan már nem is lehet:) ) de elsőkéményes lesz, és mivel nem akarom kivenni az arányokból a fölső aknát átalakítom füstréses rendszerre... de erről bővebben majd az éles tesztek után...
![]()
Köszi!
Igen, a dryvit alatt van, és körbe is van szigetelve...
Igen, ezt lett volna következő kérdésem, hogy megéri-e vele foglalkozni. Köszönöm