Sütés főzés egy kerti konyhában

Tárcsázás, grillezés mesterfokon.
Avatar
csirijo
Tiszteletbeli KemenceBarát
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2018.08.08. 17:44
Adott köszönetek: 10x
Kapott köszönetek: 5x
Kapcsolat:

Sütés főzés egy kerti konyhában

Hozzászólás Szerző: csirijo » 2020.04.11. 22:34

Ha a kemence áldás egy enni szerető ember számára, akkor egy teljes kerti konyha maga a menyország. :DRINK:
Egy teljes kerti konyhában nincs az az étel amit ne tudnánk jobban, vagy ízletesebben elkészíteni, mint a modern építésű és felszereltségű konyhákban.
Hiszen bármennyire drága és jól felszerelt is a konyhánk a lakásban, van egy összetevő, ami mindig különlegessé varázsolja az ételünket a szabad tűzön ez pedig az égő fa füstje és annak a különleges zamata.
Mindannyian ízleltük már a bográcsban főtt gulyás, pörkölt vagy halászlé, a tárcsán sült húsok, zöldségek illatát és isteni ízét, amit egyszerüen nem tudunk a benti csili-vili konyhánkban létrehozni. Ráadásul ami a legszentebb dolog egy igazi Kemencésnek, az egész baráti társaság ott figyel de jobb esetben ott segédkezik körülötte, és nem elvonulva kell létrehozni a gasztronómiai csodát, hanem együtt a Barátokkal.
Vannak olyan ételek amelyeknek az elkészítéséhez nem elég a kemence, hiszen például a hagymát vagy húst elő kell sütni, párolni, esetleg néhány hozzávalót elő kell főzni, és csak az összeállítás után toljuk be szaunázni a kemibe. Ezekben az esetekben jó ha van egy sparhelt, egy grillező a kemence mellett, de legalább egy tárcsára vagy bográcsra mindenképpen szükségünk van.
Ezeknek az ételeknek a receptjeit várom ebbe a fejezetbe, hiszen nem mindig elégszünk meg annyival, hogy befűszerezzük a húst és bedobjuk a kemencébe, hanem mindannyian szeretünk alkotni és valami különlegeset létrehozni a családunk és a Barátaink számára, mégha sokkal bonyolultabb is, mint egy sült csirkecom zöldség ágyon.
Természetesen közben nem elfeledkezve a folyadék utánpótlásról :DRINK: :DRINK: :DRINK:
avatar2.jpg
Természetesen én is igyekszem megosztani veletek a legjobb ötleteket, recepteket amit kertikonyha építések alatt láttam, kóstoltam vagy éppen kigondoltam.
Üdv mindenkinek Csirijó

Lehet kemencézni így is meg úgy is, de Kemencebarátok nélkül nincs értelme. Mindig csak VELETEK!!!

Válasz küldése