
Egy teljes kerti konyhában nincs az az étel amit ne tudnánk jobban, vagy ízletesebben elkészíteni, mint a modern építésű és felszereltségű konyhákban.
Hiszen bármennyire drága és jól felszerelt is a konyhánk a lakásban, van egy összetevő, ami mindig különlegessé varázsolja az ételünket a szabad tűzön ez pedig az égő fa füstje és annak a különleges zamata.
Mindannyian ízleltük már a bográcsban főtt gulyás, pörkölt vagy halászlé, a tárcsán sült húsok, zöldségek illatát és isteni ízét, amit egyszerüen nem tudunk a benti csili-vili konyhánkban létrehozni. Ráadásul ami a legszentebb dolog egy igazi Kemencésnek, az egész baráti társaság ott figyel de jobb esetben ott segédkezik körülötte, és nem elvonulva kell létrehozni a gasztronómiai csodát, hanem együtt a Barátokkal.
Vannak olyan ételek amelyeknek az elkészítéséhez nem elég a kemence, hiszen például a hagymát vagy húst elő kell sütni, párolni, esetleg néhány hozzávalót elő kell főzni, és csak az összeállítás után toljuk be szaunázni a kemibe. Ezekben az esetekben jó ha van egy sparhelt, egy grillező a kemence mellett, de legalább egy tárcsára vagy bográcsra mindenképpen szükségünk van.
Ezeknek az ételeknek a receptjeit várom ebbe a fejezetbe, hiszen nem mindig elégszünk meg annyival, hogy befűszerezzük a húst és bedobjuk a kemencébe, hanem mindannyian szeretünk alkotni és valami különlegeset létrehozni a családunk és a Barátaink számára, mégha sokkal bonyolultabb is, mint egy sült csirkecom zöldség ágyon.
Természetesen közben nem elfeledkezve a folyadék utánpótlásról


