Boritott hús Csirijó módra

Tárcsázás, grillezés mesterfokon.
Avatar
csirijo
Tiszteletbeli KemenceBarát
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2018.08.08. 17:44
Adott köszönetek: 10x
Kapott köszönetek: 4x
Kapcsolat:

Boritott hús Csirijó módra

Hozzászólás Szerző: csirijo » 2020.04.11. 21:40

Azt hiszem ezt itt nekem muszály lett volna már régen megjelentetnem, de elnézést kérek mindenkitől, akik ismernek és azoktól is akik még nem, azonnal pótolom. Most karantén idején ugyis van időm, sőt szinte csak az van :DD :DD

Borított hús Á’la Pecmaniak

Hozzávalók Kb 10-15 főre
Egy 12 literes edény
10 szelet tarja
2 kg barna rizs
1 kg darált lapocka
Fél liter SÖR
15 darab vegyes paprika (Kaliforniai, kápia,
tölteni való sárga)
1 fej fokhagyma
70 deka hagyma
40 deka sárgarépa
40 deka petrezselyem
Fél kiló zöldbabot is elbir akár
fél liter paradicsomlé
2 evokanal Só
1 csomag őrölt Bors
1 csomag Őrölt kömény
Fél kávéskanál Őrölt Kardamon

A tarjaszeleteket kicsit megklopfoljuk mindkét oldalán kb 3-4 percig sütjük forró zsírban, majd kicsit megsózva a fazék
aljára tesszük.
Utána zsíron a kockára vágott hagymát megpirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kis
kockákra vágott füstölt húst.
Mikor az is megpirult kicsit kivesszük belőle az egy-negyedét, amit hozzá teszünk a darált húshoz, fél
kiló rizshez kis sóval, borssal ízesítve ez lesz 10 darab vegyes színű paprika tölteléke. Akár fonnyasztott káposzta vagy szőlő levélbe is tolthetünk a töltelékből.
A többi hagymához hozzá tesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, a zacskó
darált bors maradékát, 4 csipet darált kardamont és sót.
Egy doboz sörrel felöntjük és kicsit pároljuk.
Aztán 5 db minél több színű kockára vágott paprikát is hozzá tesszük.
Félkeményre pároljuk majd ráöntjük a húsra. Erre rendezzük rá a töltött paprikákat de akár töltött
káposzta vagy töltött szőlőlevel is mehet rá egy rétegben.
Aztán rászórjuk a másfél kiló barna rizst főként a paprikák közötti hézagokba.
A paradicsomlevet elkeverjük 2 és fél liter vízben és ráöntjük.
Kicsit megrázzuk letakarjuk alufóliával és kb 240 fokos kemencében két és fél, három órát sütjük.
Aztán kiborítjuk egy nagy tepsire, kicsit széttoljuk és megszórjuk petrezselyem zölddel.
Aztán begyűjtjük az elismeréseket és jó étvágyat kívánunk meg SÖRT, :BEER: :BEER:


Videós receptleírás itt: https://youtu.be/Rd1axWXXTpg

Boritott húa a la Csirijó
Boritott húa a la Csirijó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csirijo 2020.04.13. 20:28-kor.
Üdv mindenkinek Csirijó

Lehet kemencézni így is meg úgy is, de Kemencebarátok nélkül nincs értelme. Mindig csak VELETEK!!!

Válasz küldése