paellám a spanyol eredeti paella recept átgondolása a mi szájizünk és az egyszerüen
beszerezhető hozzávalók alapján. Biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok megbánni ha
elkészititek. Ez a mennyiség egy 60 cm-es paellában készült, és minimálisan 20-25 adagnak
felel meg, étvágytól függően.

Csirkecombos paella a la Pecmaniak
Amire szükségünk lesz 15-20 főre:
60 cm átméröjű paella tál
60 cm-es fedő vagy még egy paellatál hogy le tudjuk fedni.
Hozzávalók:
2,5 kg csirkecomb filé
30 dkg zsir
25 dkg füstölt húsos szalonna
60 dkg sárgarépa
50 dkg petrezselyem
20 dkg zellergumó
50 dkg cékla
60 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
70 dkg friss paprika lehetöleg több szinű
50 dkg paradicsom
3 db friss chili paprika
1 kg cukkini
1 kg rizs
0,5 lit paradicsomlé
2 dl fehér bor vagy cider
őrölt paprika
örőlt bors
só
örőlt kőmény
sáfrány ízlés szerint
Előkészítjük a hozzávalókat. Először a zsirt megolvasztjuk. A szalonnát félig megpiritjuk a zsirban.
Hozzá tesszük a hagymát. Mikor már kicsit megpirult, mehet hozzá a fokhagyma.
Félrehúzzuk a hagymát és a tálba tesszük a csirkehúst kicsit a húst megpiritjuk, majd az őrölt köménnyel, paprikával, borssal és sóval ízlés szerint fűszerezzük.
Jól beforgatjuk a húst a fűszerekbe aztán összekeverjük a szalonnás hagymával.
Felöntjük a fehérborral, vagy a ciderrel.
Először a kockára vágott céklát tesszük hozzá, majd a többi zöldségfélét, aztán a paradicsomot.
Rászórjuk a sáfrányt és jól összeforgatjuk az egészet.
Kb 10 percet fedő alatt pároljuk.
Hozzátesszük a színes paprikákat, majd a rizs és a cukkini következik.
Újra jól összeforgatjuk a hozzávalókat 3-4 perc után hozzátesszük a chilit és átkavarjuk.
Rizstől függően még 12-15 percet fedő alatt pároljuk. 3-4 percenként érdemes megkavarni, nehogy odaégjen amikor a rizs felszivja a vizet.
A tűzről levéve még 10 percet pihentetjük.
Látványra is gyönyörű, de az íze felejthetetlen minden vendégünk számára.
Sok sikert az elkészítéséhez és EGÉSZSÉGETEKRE a





Videó receptleírás itt: https://youtu.be/HrFYwJBf-PQ
