Bemutatkozas

Kedves Újoncok,
Kérünk benneteket, hogy egy pár soros bemutatkozást írjatok magatokról!
Aniko Ani
kemencefűtő-segéd

Bemutatkozas

Hozzászólás Szerző: Aniko Ani » 2022.07.05. 01:18

sziasztok
Ausztraliaban, a Nagy Korall zatonynal elek, egy videki farmon.
6 evvel ezelott koltoztunk a foldre, minden fele infrastruktura es epulet nelkul a hegytetore, az erdo kozepere.
2 evvel ezelott kezdtunk epitkezni. Jelenleg ott tartunk, hogy nagyon hideg van (itteni mercevel merve)
es futest kellene krealnunk.

Szeretnek epiteni egy olyan futo/fozo kemencet? kandallot? nem tudom, minek hivjam reszt,
ahol a huvos idoben belulrol lehet futeni, az ev 3/4-ben pedig kivulrol lehet sutni.

szeretnem a kemence aljat fagyujto gelynek hasznalni, ami belulrol lezarhato.

rengetek kovunk van, az epiteshez ez lenne az alapanyag.

nagyon lenyeges eleme lenne a kemencenek, hogy csak akkor melegitse a hazat, amikor belulrol futunk,
hisz nyaron 30 fok koruli a homerseklet sokszor meg ejszaka is.
ha barkinek lenne otlete, tapasztalata, kerem, ossza meg velem.
Udvozlettel, Aniko

tinker
Tiszteletbeli KemenceBarát
Adott köszönetek: 1x
Kapott köszönetek: 38x

Re: Bemutatkozas

Hozzászólás Szerző: tinker » 2022.07.05. 11:19

Kedves Ani!
Nem akarlak elkeseríteni, de ez sajnos nem igazán kivitelezhető... egy kemence -kályha vagy fűt, vagy nem .. nem tudod úgy kialakítani hogy egyszer tökéletesen fűtsön, utána meg egyáltalán nem , de a hőfok legyen jó a sütéshez.. Kályhásként mondom.. ez 2 építmény lesz.. egy kinti, és egy benti.

6691gj
kemencefűtő-segéd

Re: Bemutatkozas

Hozzászólás Szerző: 6691gj » 2022.08.03. 03:00

Géczi János (56)BAZ.megyében Encs- en lakom.Régóta foglalkoztat egy kemence építése,hely szűke miatt mobil kemencére esett a választás pedig jobban szerettem volna ,a ház körül kallódó építő anyagokat eltüntetni.Nagyjából már mindent meg vásároltam hozzá a múlt héten ,az alapot ma készítettem el ,már szárad.Egy évek óta nem használt gépnek a vázára lessz rá helyezve amit le csupaszitottam a hétvégén.Sokat bújom a rovatot mindíg találok valamit ami elkerűlte a figyelmemet vannak bizonytalan pontok de ezt inkább a fórumon tenném fel.Köszönettel János

Válasz küldése