Pesten hol vehetnék füstöléshez jó minőségű (korrekt áron) keményfa fűrészport?
Füstölés
Füstölés
Sziasztok!
Kemence Baráti Üdvözlettel
K.B.Ü.
Richie32
K.B.Ü.
Richie32
- jani
- Tiszteletbeli KemenceBarát
- Adott köszönetek: 2x
- Kapott köszönetek: 9x
Re: Füstölés
Olyan tüzéptelepen, ahol van tüzifa, amit ők vágnak össze. Az se teljesen tiszta, ha láncfűrésszel vágják, mert a láncot olajozzák. De az nem olyan nagy mértékű, de esetleg lehet olaj szaga.
Szia Jani
Régebben próbáltam már de nagyon érződött az olaj és a kipufogó füstjének az "illata" a fűrészporon. Igaz amit füstöltem azon nem érződött.
Régebben próbáltam már de nagyon érződött az olaj és a kipufogó füstjének az "illata" a fűrészporon. Igaz amit füstöltem azon nem érződött.
K.B.Ü.
Richie32
K.B.Ü.
Richie32
-
kvcs.krisz
- adminisztrátor
- Kapott köszönetek: 1x
Sajna itt " kocsog " Pesten alig van olyan asztalos aki csak keményfával dolgozik a a legtöbb bútorlapokkal is dolgozik és azzal van tele a forgácselszívó
K.B.Ü.
Richie32
K.B.Ü.
Richie32
-
kvcs.krisz
- adminisztrátor
-
Mazsim1972
- kemencefűtő-segéd
Sziasztok!
Az első füstölésemhez szereztem egy hűtőt ami alatt egy kis asztali grill fogja szolgáltatni a parázsló cseresznyefa fűrészport. A kettőt egy 120mm átmérőjű flexibilis alucső fogja összekötni. Ahogy a fotón is látjátok, a hűtőnek felül volt a fagyasztó része. Ezért ki kellett vágnom egy téglalap alakú lyukat a fagyasztót és a hűtőt elválasztó falból, hogy magasabban mindent egyszerre be tudjak pakolni. A kérdéseim:
- Jó ha a hűtőbe 120mm-es felületen áramlik be a füst, vagy szűkítsem be kisebb átmérőre? Ezt ugy kepzeltem, hogy a nagy csövet csak a hűtő aljára rögzítem. A hűtü aljába pedig 6mm-es furatokat fúrok ahol be tud áramlani a füst a nagy csövön.
- A kivágott falnál látszik, a hűtübe gyárilag beleépített sárga kemény szigetelőanyag (ez van a hűtő aljánál a legalsó falban is természetesen). Szerintetek ez okozhat gondot a füstölés közben? Max 20°C-on lesz hidegfüstölve, így azt gondolom ez a hőmérséklet nem okoz semmilyen változást a szigetelőanyag szerkezetébe...de gondoltam rákérdezek.
Az első füstölésemhez szereztem egy hűtőt ami alatt egy kis asztali grill fogja szolgáltatni a parázsló cseresznyefa fűrészport. A kettőt egy 120mm átmérőjű flexibilis alucső fogja összekötni. Ahogy a fotón is látjátok, a hűtőnek felül volt a fagyasztó része. Ezért ki kellett vágnom egy téglalap alakú lyukat a fagyasztót és a hűtőt elválasztó falból, hogy magasabban mindent egyszerre be tudjak pakolni. A kérdéseim:
- Jó ha a hűtőbe 120mm-es felületen áramlik be a füst, vagy szűkítsem be kisebb átmérőre? Ezt ugy kepzeltem, hogy a nagy csövet csak a hűtő aljára rögzítem. A hűtü aljába pedig 6mm-es furatokat fúrok ahol be tud áramlani a füst a nagy csövön.
- A kivágott falnál látszik, a hűtübe gyárilag beleépített sárga kemény szigetelőanyag (ez van a hűtő aljánál a legalsó falban is természetesen). Szerintetek ez okozhat gondot a füstölés közben? Max 20°C-on lesz hidegfüstölve, így azt gondolom ez a hőmérséklet nem okoz semmilyen változást a szigetelőanyag szerkezetébe...de gondoltam rákérdezek.
- tinker
- Tiszteletbeli KemenceBarát
- Adott köszönetek: 1x
- Kapott köszönetek: 38x
Szinte ugyanilyen a füstölőm 100 -as légtechnikai csővel megy. 20 fokon szerintem semmilyen gond nem lehet a szigetelőanyaggal.
-
Mazsim1972
- kemencefűtő-segéd
- bokine
- kemencefűtő-segéd
- Adott köszönetek: 1x
- Kapcsolat:
Barátaim, segítséget kérek! Egyre többet vagyunk kis tanyánkon, ahol saját magunk által termesztett zöldségeket és háztáji húsokat, tojásokat fogyasztunk. Az idén odáig jutottunk, hogy vettünk egy 130 kg-os malackát és baráti házaspárral együtt feldolgoztuk.
Egy füstölőt szeretnénk építeni. Látom, hogy hűtőből is lehet? Leírnátok a működési elvét, esetleg rajzzal is kiegészíthetitek.
Hálás köszönettel

Egy füstölőt szeretnénk építeni. Látom, hogy hűtőből is lehet? Leírnátok a működési elvét, esetleg rajzzal is kiegészíthetitek.
Hálás köszönettel
Kemence Baráti Üdvözlettel: Bokiné Erika
"Az igaz barátsághoz vezető út önzetlen nagylelkűséggel van kikövezve."
Amerikai fater c. film
"Az igaz barátsághoz vezető út önzetlen nagylelkűséggel van kikövezve."
Amerikai fater c. film