Kályhák építése saját kezűleg... :)
Moderátor: tinker
- tinker
- Tiszteletbeli KemenceBarát
- Adott köszönetek: 1x
- Kapott köszönetek: 38x
Kályhák építése saját kezűleg... :)
Az elmúlt két nap munkája...
Nagy köszönet a segítségért Qqcának és tinkertominak...
Pár hé múlva folyatás ( és remélhetőleg befjezés.. )
Nagy köszönet a segítségért Qqcának és tinkertominak...
Pár hé múlva folyatás ( és remélhetőleg befjezés.. )
Re: Kályhák építése saját kezűleg... :)
Nagyon szépen vannak rakva a téglák! Gratulálok!
Ha jól látom, akkor a hátával a fürdőszobát fogja melegíteni. A másik fele pedig a konyhába néz? Mintha egy sütőnek készülne a hely...
A járatok hogyan mennek benne?
KBÜ: Sura
Ha jól látom, akkor a hátával a fürdőszobát fogja melegíteni. A másik fele pedig a konyhába néz? Mintha egy sütőnek készülne a hely...
A járatok hogyan mennek benne?
KBÜ: Sura
Ja, még egy kérdés
A nyílásokat mért tömtétek be hungarocell-lel
Kbü: Sura
A nyílásokat mért tömtétek be hungarocell-lel
Kbü: Sura
- tinker
Köszönöm .. !
Igen jól látod..
Sütő is lesz benne a konyha felé...
Nem járatos.. harang...
- tinker
Nem betömtem... csak az az ajtók, és a sütő beépítési ramonádja...
Amúgy lenne egy részben témába vágó kérdésem. A házam (egy része) 55 éve épült kisméretű téglából, agyagba van rakva, nem a szokásos falazóhabarcsba. Van nekem egy rendes 40-es falam. Tudna azzal bármi baj történni, ha egy kandallótűzteret a falban hoznék létre? Kétoldalra tűzálló üveg, az egyik nyitható ajtóban... A direkt tűztől samottal védeném meg, ha kell áthidalom, de úgyamúgy mi baj érheti a kiégetett téglát, meg a közte lévő agyagot, ami majd legfeljebb szintén kerámiává ég. Hőtároló tömegnek jobbat nem is kívánhatok, két helyiség kipipálva + a tetőtéri háló, a füstelvezetést meg megoldom csővel a kéményig, az nem ebben a falban van.
- tinker
Szerintem megoldható...Rocketeer írta: ↑2018.12.18. 16:20Amúgy lenne egy részben témába vágó kérdésem. A házam (egy része) 55 éve épült kisméretű téglából, agyagba van rakva, nem a szokásos falazóhabarcsba. Van nekem egy rendes 40-es falam. Tudna azzal bármi baj történni, ha egy kandallótűzteret a falban hoznék létre? Két oldalra tűzálló üveg, az egyik nyitható ajtóban... A direkt tűztől samottal védeném meg, ha kell áthidalom, de úgyamúgy mi baj érheti a kiégetett téglát, meg a közte lévő agyagot, ami majd legfeljebb szintén kerámiává ég. Hőtároló tömegnek jobbat nem is kívánhatok, két helyiség kipipálva + a tetőtéri háló, a füstelvezetést meg megoldom csővel a kéményig, az nem ebben a falban van.
Én az áthidalást fémmel oldanám meg.. mert a fa áthidaló kigyulladhat, és a cement alapú keverékek is alacsony hőállóságúak.
A samott mag és a tégla közé mindenképpen tennék tűzálló paplant dilatációnak...
- s@muk@
- adminisztrátor
- Adott köszönetek: 12x
- Kapott köszönetek: 12x
- Kapcsolat:
Szeva tinker!
Esetleg az elkészült műről új fotókat???tinker írta: Azóta má majdnem elkészült...
KemenceBaráti üdvözlettel - "Őrizzük a kemencézés hagyományát"
- tinker
Még sajnos az a kép az aktuális... továbbra is majdnem elkészült...
Nem jártam azota a hétvéghi házunkban...
- tinker
Ez már jó régen volt.. azóta már hadrendbe állt a kályha... és beváltotta a hozzáfűzött reményeket..
Régen írtunk ebbe a topikba.
Tavaly nyáron fölszívtam magamat és a régi, 27 éve épült cserépkályhánkat átépítettem.
Ilyen volt a régi... Ez lett belőle. Aztán pár hónappal később lányoméknál elkészült az ikertestvére is. KBÜ: Sura
Tavaly nyáron fölszívtam magamat és a régi, 27 éve épült cserépkályhánkat átépítettem.
Ilyen volt a régi... Ez lett belőle. Aztán pár hónappal később lányoméknál elkészült az ikertestvére is. KBÜ: Sura