Kerti konyha építése

Ha kevés egy kemence..
sura
kemencefűtő-segéd
Kapott köszönetek: 4x

Re: Kerti konyha építése

Hozzászólás Szerző: sura » 2022.03.27. 00:47

Egy nagy pakolás közben akadtam rá a takaréktűzhelyem tervrajzaira, amit most megosztok Veletek hátha valakinek a hasznára lehet. A rajzokat egy Salgó tűzhely platnijához méreteztem. Nem precíz tervrajzok inkább csak részletes Móricka-rajzok.

Valamelyik korábbi hozzászólásomban van egy link az építés fényképsorozatára is, ha jól emlékszem.
Takaréktűzhely rajz.zip
(1.42 MiB) Letöltve 1191 alkalommal.
KBÜ: Sura

max74
kemencefűtő-segéd

Hozzászólás Szerző: max74 » 2022.04.19. 22:50

Sziasztok!
Hosszú tervezgetés után úgy gondoltam hogy neki állok a kerti konyhám megépítéséhez.
Terveim szerint egy ehhez hasonló alkotást szeretnék megvalósítani:

Kép

A falak, kémény és a kemence alapját előkészítettem, 30-40cm mély alapot kaptak, alá ment egy kevés kavicságy.
Mérete 4x5 méteres, és egy kis félkör kialakítása a nyársalónak.

Kép

Sajnos közben szembesültem már pár dologgal amit most már nem biztos hogy így csinálnék, példáúl a falakat és a kemencét nem emeltem ki.
A képeket nézegetve elég kevés helyen találkoztam kiemeléssel, viszont én tartok attól hogy a tégla magába szívja a vizet és idővel szétfagy.
A térkő felé 2-3cm-es kiemelésre gondoltam (összesen 8-9cm vastag beton), viszont még nem döntöttem el hogy a tárolóknál csak a téglák alatt legyen vagy teljes egészében a teljes felületet betonozzam. nektek mi a tapasztalatok, véleményetek? Illetve ti kiemelnétek e?

Egy kemence bontásából sikerült samot téglát szerezni, számításaim alapján egy 60*60*90 donga kemencét ki is adna, viszont a füst elvezetésével bajban vagyok. Hátsó kéményesként kellene megoldani, oda lesz bekötve a sparhelt és a grillező is. Tudnátok valami javaslatot mondani, hogy lehetne megoldani vagy maradjak az eredeti tervnél? Elég jó állapotban vannak a samot téglák és még ék alakúak is, sajnálnám felvagdosni.
Kép
Várom építő jellegű kritikáitokat és javaslatokat
Csatolmányok
IMG_20220419_190449_2.jpg
IMG_20220419_185755_új.jpg
Gyori_kerti_konyh_kemence_04.jpg

napfény
kemencefűtő-segéd

Hozzászólás Szerző: napfény » 2023.08.03. 10:11

Szerintem érdemes az ilyesmit profikra bízni, akik megtervezik, és meg is valósítják az elképzeléseket. Nekem személy szerint a Premiumkertikonyhak.hu munkái tetszenek a legjobban. Jövőre, ha elkészül a kert végre teljesen, biztos vagyok benne, hogy őket kérjük majd fel a munkára. Itt megnézhetitek a munkáikat: https://premiumkertikonyhak.hu/esettanulmanyok/

sura
kemencefűtő-segéd
Kapott köszönetek: 4x

Hozzászólás Szerző: sura » 2023.09.05. 20:29

Szia Napfény!

Regisztráltál a Kemencebarátok fórumra és 2 perc múlva már reklámozol egy céget? Nemár!

Ide olyanok regisztráltak eddig, akik maguk szerették volna megépíteni vagy maguk építették a kemencéjüket, kerti sütögetőjüket, vagy kerti konyhájukat.
Szívesen vesszük, ha a Bemutatkozás topikba írsz magadról pár szót, és esetleg azt is, hogy mi hozott ide a fórumra.

Várjuk a bemutatkozásodat! :Y

Kemencebaráti Üdvözlettel:
Sura

Válasz küldése