Geyzir bemutatkozása

Kedves Újoncok,
Kérünk benneteket, hogy egy pár soros bemutatkozást írjatok magatokról!
Geyzir
kemencefűtő-segéd
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.05.08. 00:17

Geyzir bemutatkozása

Hozzászólás Szerző: Geyzir » 2019.05.09. 17:52

Üdvözletem mindenkinek !

Huszár Csaba vagyok, Somoskőben lakom a szlovák határ mellett az 5 éves kislányommal. Kertes házunk van megművelt kerttel, füves udvarral. Most van készülőben egy hatszögletű 4 m átmérőjű pavilonom. Maradt még egy kisebb-nagyobb helyem a kertig és ide szerettem volna építeni egy bográcsozót.De közben akadt egy problémám :), netezés közben megtaláltalak Titeket. Erre úgy döntöttem, hogy ezt a bográcsozót kibővítem egy pulttal, egy grillezővel, egy kisebb kemencével és egy kisebb füstölővel. Erre van egy 4x2 m-es helyem, amire L alakban akarom megcsinálni úgy, hogy a kemence az L alak sarkában legyen, mert így kevesebb helyet foglalna. Így nagyjából elférnék. Nagyon sok képet és videót megnéztem már, elolvastam a kemence kisokost is. Egy elölkéményes "tévős" dongás kemencére gondoltam, ami kenyérsütésre is alkalmas. Lerajzoltam egy 60x90-es sütőfelületű kemecét, de az a végével meg a kéménnyel (25x25), 6 téglányi hosszú lenne a kisméretűből, ami 1,5 m. Ennyi még a sarokban sincs, vagy csak nagyon nagy kompromisszummal. A kéményt mindenféleképpen elölre akarom építeni, mert az szépséget ad a kemencének, nem akarom oldalra a kemence és a füstölő közé. Kérdésem hozzátok, mint szakértőkhöz:

1. Mennyi az a minimális sütőfelület hossza, ami még jó lenne a dongáshoz?
2.Vagy jobban elférne egy búbos, mert annak nincsenek hátul sarkai és mennyi az az átmérő, ami minimálisan még jó lenne?

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Üdv: Csaba!

Avatar
s@muk@
adminisztrátor
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2018.08.08. 10:18
Has thanked: 2x
Kapcsolat:

Re: Geyzir bemutatkozása

Hozzászólás Szerző: s@muk@ » 2019.05.10. 13:33

Szeva Csaba!

Üdvözöllek itt a fórumon, remélem sikerül egy szép kemencét építened. ;)
Geyzir írta: 1. Mennyi az a minimális sütőfelület hossza, ami még jó lenne a dongáshoz?
- az egytesis :mrgreen: , de komolyan, ha kevesebb a helyed akkor inkább egy mobilkemit építs az biztos elfér és abba egymás felett két tepsi is elfér :-)
Geyzir írta: 2.Vagy jobban elférne egy búbos, mert annak nincsenek hátul sarkai és mennyi az az átmérő, ami minimálisan még jó lenne?
- Pici búbost semmiképp nem ajánlanák, nekem boglyas van, kor alapterülettel de rosszabb benne ésszerűen elrendezni a sütnivalót mint a dongásba aminek négyzet az alapterülete.

Esetleg a kemencét kihelyezed a 4x4m pavilonon túl csak a macskaajtó marad a pavilon alatt, hogy amikor sütsz ne ázz meg. :YES:
Ha eldöntötted mit szeretnél akkor a további kérdéseket a konkrét témában tedd fel :thanks:
KemenceBaráti üdvözlettel - "Őrizzük a kemencézés hagyományát"
--> Kemencés kis okos <--
--> Golem építése <--

Válasz küldése